Svømmeskolen

svmmeskolen

Vi starter den nye sæson d. 1/9 2022.

Tilmelding åbner d. 15/5 for nuværende medlemmer og d. 31/5 for nye medlemmer.

Svømmeskolen starter med ny struktur i sæsonen 2022 / 2023 og i vil derfor opleve, at holdene har skiftet navn, samt der er en anden beskrivelse af holdende. Vi håber i tager godt imod det, og vi vil selvfølgelig altid være behjælpelige med at finde det rette hold. Henvendelse omkring dette bedes rettet til:

svoemmeskole@ringstedsk.dk

Der vil ligeledes være åbent i klubhuset og på telefonen ved tilmeldings start.

Telefonisk henvendelse: D. 16/5 kl. 10.30 – 14.00 samt d. 17/5 kl. 10.00 – 18.00. (Tlf.: 4020 3677)

Personlig henvendelse: D. 16/5 kl. 14.00 – 19.00

Vores nye holdstruktur vil se således ud:

 • LEG & PLASK med ledsager i vand / LEG & PLASK med ledsager på kant
 • START 1 / START 2 / START 3
 • FORTSÆT 1 / FORTSÆT 2
 • BLIV VED 1 / BLIV VED 2
 • HOLD FAST 1 / HOLD FAST 2
 • VOKSEN HOLD

Al undervisning i svømmeskolen er fra modellen; “Moderne svømning” hvor vi underviser ud fra de 4 grundfærdigheder:

 1. Vejrtrækning
 2. Balance
 3. Elementskifte
 4. Fremdrift

For at opnå det fulde udbytte af undervisningen, er det vigtigt at svømmeeleverne melder sig ind på det rigtige niveau. Hvis en svømmeelev allerede er tilknyttet svømmeskolen er instruktørerne og / eller svømmeskole lederen naturligvis behjælpelige med dette. Hvis en svømmeelev skal tilmeldes svømmeskolen for første gang, anbefales det at hver beskrivelse af holdene læses før tilmelding. Alle elever har forskellige udviklingsforløb – nogle har brug for længere tid til at blive fortrolig med vandet – og den tid må de have, for senere at kunne lære den korrekte svømmeteknik.

Vi anbefaler at svømmerne bruger svømmebriller, for at få en bedre oplevelse i vandet. Langt hår skal gerne være sat op eller samlet i en hestehale.

I løbet af sæsonen vil i kunne se konkurrence trænerne komme forbi svømmeskoleholdene for at se efter nye talenter til konkurrence holdene.

Der kan forekomme aflysninger af undervisningen, da svømmeklubben i løbet af sæsonen afholder stævner.

Der vil i løbet af sæsonen være forskellige arrangementer ud over den egentlige undervisning. For eksempel julestævne og AquaChallenge. Information om aktiviteter og ferieperioder formidles af instruktøren og via nyhedsbreve.

Hver den første undervisnings gang i måneden er der adgang for EN forældre / pårørende, der er velkommen til at overvære undervisningen. Det er dog essentielt for os, at i ikke forstyrre ved f.eks. at tale til instruktøren under undervisning og / eller henvende jer unødigt til jeres barn. Ved spørgsmål eller andet er i selvfølgelig meget velkomne til at skrive / ringe til svømmeskolelederen

Information til forældre – Klik her

LEG OG PLASK 1

LEG OG PLASK m. ledsager i vand er det første hold i svømmeskolen.

På dette niveau arbejdes med vandtilvænning sammen med ledsageren. Målet er at svømmeren er tryg ved at være i vandet og fået hovedet under vand.

Barnet skal stifte bekendtskab med bevægelse og leg i vandet via trykke omgivelser sammen med sin ledsager.

Barnet vil ligeledes stifte bekendtskab med selvredning og tage deres første AquaSafe diplom

Som forældre kan i understøtte barnets udvikling i vandet, ved at bruge Leg med Blop, hvis i er i svømmehallen med barnet.

Der er fokus på de fire grundfærdigheder igennem leg.

Målgruppe

3 – 4 år

Vi prøver på begge hold, at introducerer svømmerne til aktiv lytning, således de bliver klar til til næste niveau i svømmeskolen; START 1.

Undervisningen foregår i det lille bassin.

LEG OG PLASK 2

LEG OG PLASK med ledsager på kant

Er det første hold i svømmeskolen, hvor barnet er alene i vandet. Nogle kan gå direkte fra LEG OG PLASK med ledsager i vand til næste niveau; START 1, hvor andre har brug for en sæson mere, til at blive mere tryg og klar til at begå sig alene i bassinet. Barnet skal stifte bekendtskab med bevægelse og leg i vandet, via trykke omgivelser. Der er fokus på at lære de fire grundfærdigheder igennem leg og øvelser, der giver mulighed for at deltagerne spejler sig i hinanden og instruktørerne når rundt til alle.

Ledsageren er på kanten (iført badetøj) og vil til enhver tid kunne støtte barnet i undervisningen.

På dette niveau arbejdes videre med vandtilvænning alene og de første skridt mod at lære crawl, rygcrawl og selvredning begyndes via lege i vandet. Målet er at svømmeren er tryg ved at være i vandet alene, få hovedet under vand og blive klar til næste niveau i svømmeskolen.

Barnet skal stifte bekendtskab med bevægelse og leg i vandet via trykke omgivelser uden ledsager.

Barnet vil ligeledes stifte bekendtskab med selvredning og kunne tage et AquaSafe diplom

Som forældre kan i understøtte barnets udvikling i vandet, ved at bruge Leg med Blop, hvis i er i svømmehallen med barnet.

Målgruppe

4 – 6 år

Vi prøver på begge hold, at introducerer svømmerne til aktiv lytning, således de bliver klar til til næste niveau i svømmeskolen; START 1.

Undervisningen foregår i det lille bassin.

START

2. niveau i svømmeskolen. Her starter svømmeelever på 5 – 11 år, som ikke tidligere har modtaget undervisning eller kommer fra et af vores LEG OG PLASK hold.

START holdende påbegyndes udviklingen af stilarterne og målet er at svømmeren kan rede sig selv op af bassinet og svømme sikkert 25 m.

På START er der forsat stort fokus på grundfærdighederne, mens også specifikke stilart og selvrednings færdigheder øves og italesættes. Færdighederne skal forsat læres gennem lege, og par øvelser hvor deltagerne i større grad kan begynde lære og give feed til hinanden.

På holdet arbejdes der ligeledes med selvredning og enkelte livredningselementer og der vil blive mulighed for at forskellige diplomer.

Forudsætning

Kan begå sig alene i bassinet og modtage en kollektiv besked.

Målgruppe

5 – 11 år

Der svømmes i det lille bassin

FORTSÆT

FORTSÆT er det det tredje hold barnet deltager på. På dette niveau videreudvikles crawl og rygcrawl og målet er, at svømmerne kan svømme en distance op til 100 m med varierende stilarter. Udviklingen af brystsvømning og butterfly opprioriteres.

På  dette niveau er der et øget fokus på stilarterne og teknisk korrekt svømning, men grundfærdighederne fylder dog stadig i undervisningen. Undervisning vil have et socialt og inddragende fokus, med mulighed for at udvikle og vise kompetencer. Lege og spil er en del af undervisningen ud fra de 4 grundelementer; Vejrtrækning, balance, fremdrift og elementskifte.

Selvredning og livredning er et tilbagevenden tema i undervisning, hvor deltagerne stifterbekendtskab med livredningsfærdigheder og sikkerhed i en svømmehal.

Der vil være flere årlige arrangementer som vi opfordrer børn og forældre at deltage i.

Forudsætning

Kan rede sig selv op af bassinet og svømme 25 m.

Målgruppe

7 – 12 år

FORTSÆT 1 svømmer i det lille bassin og FORTSÆT 2 i det store

BLIV VED

BLIV VED er det fjerde niveau svømmeren deltager på. På disse hold mestre svømmerne Rygcrawl og crawl teknik over længere distancer op mod 200 m, ligeledes brystsvømning og butterfly på korte distance op til 50m.

På BLIV VED er der et øget fokus på teknisk korrekt svømning.

Forudsætning

Kendskab til alle 4 stilarter, samt kunne svømme sikkert min. 50 m.

Målgruppe

8-13 år

Der svømmes i det store bassin

HOLD FAST

HOLD FAST er for de svømmere der ikke ønsker at gå videre på konkurrenceholdet, men gerne vil fortsætte med svømning og vandaktiviteter i form af AquaFun, Medley hold, AquaFitness, Tweens- og Teens hold samt Åbent Vand svømning.

Ydremere indeholder denne kategori også vandtilvænning / vandskræk for unge. Se under “VOKSEN hold”. 

Læs om de forskellige hold under info på tilmeldingssiden.

Målgruppe

10 – 16 år

VOKSEN

Vi tilbyder i den nye sæson flere voksen hold, hvor alle over 16 år, kan blive en del af vores svømme fællesskab uanset niveau. Læs beskrivelsen om de enkelte hold under info på tilmeldingssiden.

 • Voksen / unge vandskræk / vandtilvænning
 • Voksen begynder
 • Voksen begynder crawl
 • Voksen let øvede
 • Voksen øvede
 • Tri / Masters / Åbent vand
 • Voksen motion
 • Voksen AquaGym
 • Voksen AquaFitness

LØBENDE ARRANGEMENTER OG EVENTS I SVØMMESKOLEN

Vi vil gennem hele sæsonen tilbyde forskellige events som f.eks. AquaCamp, AquaParty, klubstævne osv.

Hold øje med hjemmesiden, nyhedsbrevene og evt. vores Facebook side.