Logo

Gustav Friberg

Meddelelse fra Bestyrelsen

Det er med lige dele sorg og glæde, at vi kan fortælle, at Gustav Friberg, efter seriøse overvejelser hen over sommeren, har valgt, at tiden nu er inde for et klubskifte. Gustav har i de seneste 11 år svømmet i Ringsted Svømmeklub, hvor kimen til hans personlige succes er skabt. Gennem årene er hans talent for svømningen blevet udviklet både af egen vilje og hårdt arbejde, samt derved at skiftende trænere, hver og en har evnet at motivere Gustav til at opnå sine personlige målsætninger. I dag, i en alder af 20 år, er Gustav NTC-svømmer og en del af et internationalt træningsmiljø i Bellahøj under Dansk Svømmeunion. NTC har til formål er at skabe et professionelt træningsmiljø med henblik på at udvikle svømmere til internationalt niveau. Svømmerne har dog stadig tilknytning til lokale klubber.

På basis heraf er vi i Ringsted Svømmeklub naturligvis stolte over, at kunne sende en så talentfuld og dygtig ung svømmer videre til en anden klub, hvor Gustav kan skærpe sit eget fokus omkring sin træning i et fokuseret seniormiljø.

Gustav har valgt i fremtiden at svømme i Sigma Swim, som er et startfællesskab mellem Sigma Swim Allerød og Sigma Swim Birkerød. Klubben har vundet adskillige mesterskaber på nationalt plan samt dannet fundament for topsvømmere med internationalt niveau. I Sigma Swim opfattes det som en vigtig og integreret opgave af det lokale arbejde støtte op om udviklingen af dansk svømning som helhed og give svømmerne den valgfrihed, som er vigtigt for at støtte den individuelle udvikling. Således er Sigma Swim i dag også udnævnt til Team Danmark Kraftcenter.

Derfor har valget for Gustav selvsagt været enkelt selvom det er med vemod at han forlader den klub han har været del af de seneste 11 år.

Fra Ringsted Svømmeklub ønsker vi Gustav Friberg alt mulig held og lykke med sin fortsatte udvikling.